Iris en Hemerocallis kwekerij Joosten

Hemerocallis tuindagen

22 en 23 juli 2016


Elke vrijdag, zaterdag in Juli 2016
andere dagen op afspraak
Kwekerij Joosten laat de grootste Iris en Hemerocallis-showtuin van Europa zien. De showtuin is maar liefst 2400 vierkante meter groot en is aangelegd in de vorm van een Irisbloem.

In de tuin staan maar liefs 1200 soorten Hemerocallis, te schitteren, u kunt van deze kleurenpracht genieten op een bankje en wandelend door de tuin.
Ondek de schoonheid van een dag wat ook de naam van Hemerocallis betekend, de vele vlinders, libelle's, groene kikkers en nog veel meer.
Naast de Hemerocallis (die ook wel daglelie worden genoemd) staan ook Heuchera, Hosta, Delphinium, najaarsbollen, Hydrangea's en vele andere vaste planten in de siertuin te bloeien.
Neem gerust u fototoestel mee. Er zijn van die momenten die u gewoon vast wilt leggen.

De Hemerocallis heeft vele verschillende kleuren, randen, vormen en maten. De hoogtes verschillen van 30 cm tot wel 150 cm, er is zelfs een soort die hoger kan komen. Er is zoveel keus, zodat er altijd wel een geschikte plek te vinden is in iedere tuin voor een Hemerocallis

Natuurlijk is er gelegenheid om een Iris- of Hemerocallis plant voor de eigen tuin aan te schaffen.
In onze verkoophoek staan meer dan 700 soorten Hemerocallis opgepot. De daglelies hebben allemaal een uniek bestelnr, dit nummer staat ook in de showtuin bij de plant. De verkoophoek is zo aangelegd, dat u met de nummervolgorde kunt meelopen.
Nu de Irissen uitgebloeid zijn is het een goede planttijd dus deze zijn tijdens de opentuindagen zowel in pot als droog te koop.

Bezoekers kunnen zich persoonlijk laten informeren of adviseren.


Daarnaast organiseerd Kwekerij Joosten een unieke culinaire avond waarbij fijnproevers in de gelegenheid worden gesteld om de prachtige Hemerocallis van een andere kant te leren kennen.
Zo word er tijdens een sfeervol diner heerlijke en exotische gerechten geserveerd waarin de bloemen of knoppen zijn verwerkt.

 Culinair hemerocallis diner
Datum culinair hemerocallis diner: Helaas kan het diner dit jaar niet doorgaan.
Bezoekers kunnen tijdens deze open dagen alvast een klein bloemenhapje voorproeven.

Koken met Bloemen.
Een stukje opgenomen door Hart van Nederland.
Ter gelegenheid van het Hemerocallisdiner
Ze laten mensen de bloem proeven (een amuze).
 

Bron: Hart van Nederland

Deze Opendagen worden samen met Bamboe Kwekerij Indo-Suka te Creil en De Stekkentuin uit Espel georganiseerd. De bedrijven liggen in een straal van 6km van elkaar vandaan. En zeker ook het bezoeken waard.
---------------
Bamboe Kwekerij Indo-Suka

Bij Bamboe Kwekerij Indo-Suka te Creil zijn de bamboescheuten op hoogte.
Het is spectaculair om te zien, dat deze plant, met ongeveer 75 soorten, hier wil groeien en zelfs een bos kan vormen,
waar u op uw gemak rustig doorheen kunt wandelen. U komt in tropische sfeer en er zijn vele zitplaatsen, waar u kunt genieten van deze opvallende planten in een bijzondere tuin.
Zelfs een picknick in het bos is mogelijk (wel zelf meenemen).
Er is een bamboeplant van de maand in de aanbieding en deze maand is er tevens veel aandacht voor waterlelies en oeverplanten.
Bij de import artikelen uit IndonesiŽ beginnen de zomeraanbiedingen: vooral de buiten en binnenmeubelen zijn met grote kortingen verkrijgbaar.
Indo Suka heeft tevens een groot assortiment bronzen beelden, Indonesische cadeauartikelen en snuisterijen op voorraad.
Tevens zijn er bamboe tuinhuisjes te bezichtigen en op maat te bestellen.

Daarnaast is er natuurlijk ook weer veel aandacht voor de Indonesische rondreizen de komende winter. De inschrijving is gestart.
Nieuw dit jaar is een reis naar Papua ( Irian Jaya) en er is weer veel belangstelling, vooral voor de eilanden Flores en Komodo, maar ook voor de Lomboktour en natuurlijk Bali.
Alle informatie is tijdens deze dagen aanwezig.
Zie ook: www.indo-suka.com

---------------
De Stekkentuin

In De Stekkentuin van Wies Voesten te Espel kan men genieten van de meer dan 200 Stokrozen die hier in allerlei kleurschakeringen op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.
In de tuin, toveren de ruim 100 Hortensia’s de sombere schaduwborders om, in een zonnig kleurenpalet. Bijzondere Aspera en Heteromalla soorten van ruim 3 meter hoog,
maar ook laag blijvende Macrophylla, Serrata en Involucrata variŽteiten zijn hier te bewonderen.
Natuurlijk staan er ook vele andere planten in deze bijzondere boerderijtuin waar bladkleur,- vorm- en – structuur vaak een belangrijker rol spelen dan bloemen.
Al wandelend maakt men kennis met diverse plantenverzamelingen: via het distelveldje, loopt men langs een Sedumborder aangevuld met vele soorten bodembedekkers naar de Hostawalk en van daaruit,
langs de Hortensia border, richting Pulmonaria-laantje. Door gebruik te maken van diverse rood-, grijs- en bontbladige planten,
heesters en bomen is hier een tuin gecreŽerd die, ook zonder bloei, blijft boeien tot in de herfst!

Voor meer informatie: www.destekkentuin.nl

Hemerocallis-opendagen Destined-to-see tuin-6-juli2010.jpg Elf Ellen met daglelie Artic Snow Bloemengerecht daglelie-eten  Voorafje daglelie-eten voorgerecht 2012

Ruttensepad 7-2, 8318 PM Rutten.     Tel: 0031(0)527 262 485      E-mail:info@kwekerij-joosten.nl