Search
English

Alizes

Zuiver wit, zeeblauw met wit hart.
SKU: 362
Availability: Out of stock
€ 7.50
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options
Delivery date: 1 week

Uiterlijk: Iris germanica "Alizes" staat bekend om zijn opvallende, grote bloemen met brede, gevederde 'baarden' op de bloembladen. De bloemen zijn opgebouwd uit zuiver witte standaarden en zeeblauwe vallen met een wit hart.

Bladeren: De plant produceert lange, smalle, zwaardvormige bladeren die een rozet vormen. Deze bladeren zijn groen en blijven het hele groeiseizoen aan de plant vastzitten.

Habitat: Iris germanica "Alizes" gedijt goed in goed doorlatende grond en houdt van zonnige tot licht beschaduwde locaties. Het is een winterharde plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en borders.

Bloeitijd: De bloeiperiode van Iris germanica "Alizes" is meestal in de vroege zomer, eind mei begin juni.

Verzorging: Over het algemeen is Iris germanica "Alizes" vrij eenvoudig te verzorgen. Ze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, en kunnen profiteren van een beetje meststof in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

Vermeerdering: Iris germanica "Alizes" kan worden vermeerderd door het delen van de wortelstokken. Dit wordt meestal gedaan nadat de planten zijn vervaagd en in rust zijn gegaan.

Gebruik in de tuin: Vanwege de aantrekkelijke bloemen en het sierlijke blad wordt Iris germanica "Alizes" vaak gebruikt in siertuinen en borders. Ze kunnen ook worden gebruikt in snijbloemarrangementen vanwege hun opvallende bloemen.

Al met al is Iris germanica "Alizes" een prachtige vaste plant die tuinen kan verfraaien met zijn opvallende bloemen en sierlijke bladeren.

Products specifications
Hoogte80
GeurendYes
Flowering periodMay-June
Re-flowering period-
Colorblauw-paars
Subkleur Irissenwit
Iris typeTall Bearded
SoortIris Germanica
KwekerCayeux
Introductiejaar1991
SpeciesoortNo
Customers who bought this item also bought
Picture of Lady Friend

Lady Friend

770
Lila roodbruin
From € 5.00
Picture of Carnival Time

Carnival Time

1413
Zeer mooie caffee tain kleur, erg opvallend.
€ 10.00
Picture of Dusky Challenger

Dusky Challenger

949
Een mooie bijna zwart blauwe zijde bloem.
€ 7.50
Picture of Before The Storm

Before The Storm

1180
Bijna zwartpaarse bloem, licht geurend.
€ 10.00